AMASYA TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ

AMESİA ÇALIŞAN ARILAR İSTANBUL'DA

              İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde bulunan Tadında Anadolu restoranında S.S. AMESİA ÇALIŞAN ARILAR KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ ’nin hazırladığı Amasya yemekleri ve yöresel ürünler misafirlerin beğenisine sunuldu.
            Üç gün süren etkinlikte çömlekte keşkek, tavuklu herse, haluçka, pezik sapı turşusu, cevizli bat, kuzu etli madımak aşı gibi Amasya mutfağının özel tatlarıyla adeta bir lezzet şöleni yaşatıldı. Ayrıca yine S.S. AMESİA ÇALIŞAN ARILAR KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ ‘nin ürettiği yaş tarhana, kuşburnu marmelattı, küp çökelek, haşhaşlı çörek, katık, alıç marmelattı, katmer peyniri, madımak konservesi, alıç sirkesi, kabaklı pancar pekmezi, sap turşusu gibi 50’nin üzerinde yöresel ürünümüz Ülkemiz ve Dünya'nın dört bir yanından gelen  ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.